Selecteer een pagina
Home » Blog » Algemeen » Leefstijl- en vitaliteitscoach, een hype?

Leefstijl- en vitaliteitscoach, een hype?

door | 15 mei, 2021 | Algemeen

Leefstijl- en Vitaliteitscoach, een hype?

Steeds vaker wordt in de media aandacht besteed aan preventieve gezondheidszorg. Door preventief aandacht aan gezondheid te besteden, kunnen de meeste welvaartsziekten voorkomen worden. Een leefstijl- en vitaliteitscoach kan hierbij ondersteunend zijn. Maar wat is nou eigenlijk een leefstijl en vitaliteitscoach?

Een leefstijlcoach helpt je wanneer je een blijvende (duurzame) gezonde leefstijl wilt ontwikkelen. Dat kan behoorlijk lastig zijn, omdat het meestal een verandering van je gedrag en je oude gewoontes vraagt. Een leefstijlcoach richt zich op de fysieke (lichamelijke) aspecten zoals gezonde voeding, ontspanning en beweging. Een leefstijlcoach helpt jou je doel te bereiken en werkt samen met jou aan onder andere: je motivatie, je valkuilen, het vergroten van je wilskracht en het veranderen van oude gewoontes. Stap voor stap coacht een leefstijlcoach je naar een voor jou passende leefstijl.

Een vitaliteitscoach gaat hierin een stapje verder. Als je niet alleen je fysieke gezondheid duurzaam wilt verbeteren, maar ook je mentale, emotionele en sociale welzijn een boost wil geven, dan kan een vitaliteitscoach je hierbij helpen. Een vitaliteitscoach heeft een integrale aanpak. Integraal wil zeggen: alles wat het menszijn omvat. Er wordt dus niet alleen naar de fysieke (lichamelijke) aspecten in je leven gekeken maar er is ook aandacht voor je eigen identiteit; voor positieve of beperkende gedachten; voor emoties; voor de mate waarin je regie neemt; voor je sociale omgeving, etc.

Als je je leven duurzaam wilt verbeteren en kiest voor een vitaal en gezond leven, ben je bij een leefstijl- en vitaliteitscoach aan het juiste adres. Een hype? Ik denk eerder een waardevolle investering in jezelf!

Over Josee

Als Integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach, coach ik je niet alleen op het fysieke vlak, maar ook op mentaal, sociaal-emotioneel en zingevingsvlak. Zodat jij uit kunt groeien tot de gezondste, gelukkigste en meest vitale versie van jezelf.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin