Selecteer een pagina
Home » Blog » Geen categorie » Vakantiegevoel

Vakantiegevoel

door | 26 sep, 2021 | Geen categorie, Ontspanning

Een wat langere vakantie is bij uitstek een periode van ontspannen, herstellen, terugkijken en reflecteren. Bij veel mensen ontstaat tijdens de zomervakantie dan ook het voornemen om het voortaan ‘anders’ te gaan doen. Om in het dagelijkse leven meer te ontspannen en te genieten en om minder te leven naar de waan van de dag. Het voornemen om zo lang mogelijk het vakantiegevoel vast te houden. Wat is dat precies, dat vakantiegevoel? En hoe hou je dat dan vast?

Tijdens vakantie vallen er allerlei verplichtingen weg. Werk, clubjes, school: het staat allemaal op pauze. Je hebt dus letterlijk meer tijd en die hoef je bovendien niet aan allerlei dingen tegelijk te besteden. Dat vakantiegevoel ontstaat dan bijna vanzelf! Maar hoe hou je dat gevoel vast?

Voor mij helpt het om bewust om te gaan met het begin en het eind van mijn werkdag, om duidelijk ‘in- en uit te checken’ op mijn werk.

Wanneer begint jouw werkdag, oftewel: wanneer ‘check jij in’? Lees je als je wakker wordt alvast je werkmail? Bekijk je je agenda? En lukt het dan nog om met volle aandacht bij je ontbijt of bij je huisgenoten te zijn? Of ben je in gedachten al op je werk?

Probeer dan eens om aan het begin van de dag je werk (-telefoon) te laten voor wat het is en om met volle aandacht ‘thuis’ te blijven. Check vervolgens bewust in op je werkdag. Dat gaat het best door er een fysieke actie aan te koppelen, bijvoorbeeld het fietsen naar je werk of het betreden van je thuiswerkplek. Aan het eind van je werkdag check je op eenzelfde manier bewust weer uit. Zet je werktelefoon uit, schakel je mail uit en bedenk dat er morgen weer een werkdag is. De rest van deze dag geef jij je tijd en aandacht aan diegene of datgene waar jij graag aandacht aan geeft. Wat een heerlijk en ontspannen gevoel!

Wat doe jij, om je vakantiegevoel vast te houden?

Over Josee

Als Integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach, coach ik je niet alleen op het fysieke vlak, maar ook op mentaal, sociaal-emotioneel en zingevingsvlak. Zodat jij uit kunt groeien tot de gezondste, gelukkigste en meest vitale versie van jezelf.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin