Selecteer een pagina
Home » Blog » Voeding » Weet wat je eet!

Weet wat je eet!

door | 9 jun, 2021 | Voeding

Weet wat je eet!

Ken je dit? Je hebt je voorgenomen om gezonder te gaan eten, maar je vraagt je af wat dat nou is, gezonder eten. In de supermarkt en in reclames wordt handig ingespeeld op de behoefte om voor gezond te kiezen. Termen als light, suikervrij, vetarm, koolhydraatarm en eiwitrijk vliegen je om de oren. Ook het groot aantal diëten en dieetartikelen maken het er niet eenvoudiger op. Maar is dat allemaal wel zo gezond? En hoe maak je hierin de juiste keuze? Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk, gelukkig maar!

Twee eenvoudige tips om mee te beginnen:
Kies voor Oervoeding, ofwel kies zoveel mogelijk voor (onbewerkte) voeding zoals de natuur het ons geeft.
Waarom? Ons voedingspatroon is de afgelopen honderd jaar ontzettend veranderd, terwijl onze genen al duizenden jaren hetzelfde zijn en niet zo snel mee kunnen veranderen. Ons lichaam is niet aangepast op de voeding van deze tijd. De voeding van deze tijd bevat over het algemeen te veel suiker, te veel bewerkte koolhydraten, te veel gluten, te veel lactose en te veel vulstoffen. Tegenover te weinig voedingstoffen, te weinig eiwit en te weinig (goede) vetten.
Kijk voortaan goed op de etiketten van de producten die je koopt: staan er meer dan 5 ingrediënten op, dan kun je het beter laten staan.

De samenstelling van je maaltijd:
Varieer! Zorg ervoor dat je (eventueel bij de lunch, maar zeker bij je avondmaaltijd) de helft van je bord vollaadt met verschillende soorten groente.

Doe je dit al? Goed bezig!

Over Josee

Als Integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach, coach ik je niet alleen op het fysieke vlak, maar ook op mentaal, sociaal-emotioneel en zingevingsvlak. Zodat jij uit kunt groeien tot de gezondste, gelukkigste en meest vitale versie van jezelf.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin